ДЕТАЛИ ЗА ПОЧИНАТОТО МОМЧЕ НА ГРАДИШТЕ: БРЗАТА ПОМОШ ПРИСТИГНАЛА ДУРИ ПО 40 МИНУТИ

Морам да се изјаснам за вчера починатото дете во авто-кампот Градиште. Плажа препуна со народ, детето седи на плажа и наеднаш паѓа главата ја спушта наназад,се крена паника се најдоа...

ФАШИСТИЧКАТА СЕМКА не е семка туку ВЛАСТ ВО МАКЕДОНИЈА

Рамно ДЕСЕТ ГОДИНИ им требаше на сите, ѓоа, либерално, напредно, слободољубиво, та дури и опозиционо настроени мили и драги пријателчиња за да еве, одкако се појавија во вистинскли црни...

Илинден

Неколку дена ми требаа да ги средам впечатоците од прославата на 2 август во Крушево каде што бев дел од партиската делегација на СДСМ за чествување на 2 август-...

(ФОТО) Груевски со Џо на средбата со иселениците во Трново, агентот на УДБА кој...

Иронија ќе кажа некој, не работите си легнуваат на свое место. На барање на полицијата на Викторија-- секторот за контраразувнување и тероризам, Австралиската тајна служба A.S.I.O доствува извештај за активностите...

Ниту Центрите за социјални работи, ниту МВР соодветно ги третираше пријавите за семејно насилство...

Убиството на полицискиот службеник од СВР Куманово, при интервенција по пријава за семејно насилство ги отвара прашањата за тоа до кај сме и какви треба да бидеме, но за...

Листа на клиенти на Чукич-Марко, кога сестрати се мажи за Иво Котевски, кога наводно...

1. Стопанска Банка 2.EVN 3.T-Mobile 4.Македонски Телеком 5.Друштво за производтсво на плинска енергија. 6.Балкан Енетџи груп-БЕГ 7. Шпаркасе банка 8.НЛ.Б Тутунска банка 9 А.Д за приредување на игрина среќа-Државна Лотарија 10.А.Д Скопски Саем. 11.Руднап Доел 12. Динерсинернатионалс Макдоелс Скопје 13.Порше Лизинг...

Од што се плашат

Генерализирајќи преку примерот на локалната власт, каде битисуваме ние Прилепчани и преку локалната патриот-политика на преродбеничките носители на јавни функции, кога станува збор за промовирање и реализација на проекти,...

Најчевска: ДИК е составена од банда идиоти, немам намера да одам и да докажувам...

После сите вкрстувања што ги направила ДИК , со сите бази на податоци и теренското испитување, моето име се уште се наоѓа на списокот на оние за кои не...

Никола Димитров: Груевски треба да се порази на избори, но неговиот пораз е само...

Кризата во својата суштина е криза на (не)одговорност и брутална партизација: правната држава, што требаше да ја зацврстуваме, ја направија целосно партиска држава. Македонија, со премалку исклучоци, денес е...

Мартин Димоски: Прилеп повторно ке биде град на горди луѓе!

Никој не e лузер. Никој не е роден за да биде лузер. Секој е роден со свои уникатни човечки особини и таленти. Некој е врвен пекар, готвач или слично,...