-0.7 C
Prilep
Tuesday, January 18, 2022

КУЛТУРА ПИЧ ПРИЧ НА ТЕМА ЉУБОВНИ ПИСМА ВО КУРШУМЛИ АН НА...

ПичПрич, иницијатива за промовирање на женската усна историја, ве поканувa на својата традиционална гала вечер каде што ќе раскажуваме за еден од најстарите и...

ВО КРУШЕВО ЌЕ СЕ ОДРЖИ ПРЕМИЕРАТА НА КОМЕДИЈАТА ,, ЕДЕН МАЖ...

„Еден маж и повеќе жени” е наслов на театарскиот перформанс кој на 17 септември, во 19 часот и 30 минути, премиерно ќе биде претставен...

ДЕНЕС ВО ОХРИД ЌЕ УЧЕСТВУВААТ 48 ВРВНИ СЛАВИСТИНА МЕЃУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА...

Седумдесетина македонисти, слависти и балканисти од земјата и од странство ќе учествуваат на 48. Меѓународна научна конференција на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература...

(ВИДЕО) ВЕЧЕРВА И УТРЕ ВЕЧЕР СО ПОЧЕТОК ОД 20 И 30...

Вечерва и утре вечер со почетен термин од 20 и 30 часот ќе се одржи онлајн претстава ,,03:14:07 - 7 порано" на млада актерска...

ПРЕТСТАВАТА ,,ФАМИЛИЈАРНА ПОСЕТА ВО 3:14:07 – 7 МИНУТИ ПОРАНО” НА МЛАДАТА...

За сите оние кои не стигнаа до карта за изведбите во живо, „Фамилијарна посета во 03:14:07 - 7 минути порано“ ќе се прикаже онлајн...

ФЕСТИВАЛ „ЦЕЛО Е КОГА СЕ ИМА 30“ 30 ГОДИНИ НЕЗАВИСНОСТ 21.08.-5.09.2021,...

@srekna30 @среќна30 #celoekogaseima30 #целоекогасеима30 #30годининезависност #30godininezavisnost #vladanarsm #владанарсм #teatarcin4scena5 #театарчин4сцена5 #македонка #makedonka „Цело е кога се има 30“ тематски е осмислен како серија од...

ВО ПРИЛЕП ДЕЧКИТЕ И УМЕТНИЦИТЕ НА ЦСЛУ СЕ ПОФАЛИЈА СО УМЕТНИЧКА...

Во центарот на Прилеп, тројца прилепски уметници на две различни локации насликаа мурали на Блаже Конески и Стале Попов заедно со дечките од ЦСЛУ,...

СИНОЌА СЕ ОДРЖА ПРЕМИЕРАТА ОД ,,ФАМИЛИЈАРНА ПОСЕТА” ВО СПОРТСКАТА САЛА ,,БОРИС...

Синоќа во спортската сала ,,Борис Трајковски" се одржа премиерата од ,, Фамилијарна посета во 03:14:07 – 7 минути порано”, претстава на младата актерка Аница...

УТРЕ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ПРЕМИЕРАТА НА ПРЕТСТАВАТА ,,ФАМИЛИЈАРНА ПОСЕТА” ВО СПОРТСКАТА...

,, Фамилијарна посета во 03:14:07 – 7 минути порано" - на Аница Бебиќ. Што би направиле кога би сакале времето да се врати назад? .....

ЦСЛУ ВО ПРИЛЕП ЈА ЗАПОЧНА ,,УЛИЧНАТА УМЕТНОСТ” НИЗ ГРАДОТ ПРИЛЕП КОЈА...

Проектот „Уличната уметност, можност за реактуелизација и презентација на дејноста и делата на нашите истакнати домашни дејци - поетот и лингвист Блаже Конески и...
- Advertisement -

EVN EVN

MUST READ