26 C
Prilep
Saturday, July 4, 2020

Писателот Александар Прокопиев застапен во „Длабока светлина – антологија на светската...

Почитувани, Истакнатиот македонски писател Александар Прокопиев е објавен во рамки на антологијата на светската хаику поезија насловена „Длабока светлина“, каде се застапени 460 автори од...

Грчко книжевно списание објави портрет на Блаже Конески и преводи на...

Во својот број за јуни 2020 г., грчкото списание за литература „Карта“ („Χάρτης“) објави портрет на македонскиот лингвист, писател, преведувач и поет, академик Блаже...

Отворен е конкурсот за државната награда „22 ноември“

Распишан е конкурс за доделување на државната награда „22 Ноември“ во 2020 година. Државната награда се доделува на поединци, група творци, екипи, установи, трговски друштва...

Научи да правиш скулптури како Калдер

Уметници споделуваат совети за изолација. Од предизвикот за фотографија во изолација на Мартин Пар, до упатството за свирење на гитара од Мартин Крид, уметниците покажуваат...

Излезе од печат Зборникот на трудови Антевото дело – непресушен изворник...

„Меѓународна поетска манифестација „Анте Поповски – Антево перо“ Во време на големи турбуленции предизвикани со појавата на коронавирусот и депресивно-демотивирачките и ригорозни мерки за спречување...

Ана Бунтеска: Не ми иди на сон

Ти во заборавот Јас во зборот Таму гнезда ќе свиеме Ко птици живеалишта ќе си направиме Ти мене ќе ме спакуваш Ко пожолтена слика во правлив албум Та ќе го...
- Advertisement - EVN Macedonia

EVN Macedonia
Atlantis
Витаминка

MUST READ