ВО НЕКОИ ОПШТИНИ ПОДДРШКАТА ЌЕ БИДЕ ВО ПРВ КРУГ, А ВО ДРУГИ ВО ВТОР КРУГ, ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ СЕ СРЕТНА СО ЛИДЕРОТ НА ДУИ, АХМЕТИ: КАКО КОАЛИЦИСКИ ПАРТНЕРИ ДОГОВОРИВМЕ ЗАЕМНА ПОДДРШКА И НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

0
221
Ahmeti

“Имав одличен состанок со коалицискиот партнер и претседател на ДУИ, Али Ахмети. Се договоривме дека СДСМ и ДУИ заедно ќе настапат на претстојните локални избори.

Заедничка ни е целта во предизборната коалиција да се вклучат што е можно повеќе партии од владината коалиција.
Во тек се постапките за избор на најдобрите кандидати – тоа ќе бидат личности кои умеат и кои се подготвени да го дадат најдобриот резултат за граѓаните во секој град, во секое село, во секоја населба.
Меѓусебната поддршка во некои општини ќе си ја дадеме уште во првиот круг на изборите, а во други општини ќе се поддржиме во вториот круг. Согласни сме дека институциите имаат и обврска и капацитет да испорачаат целосно демократски, професионални и фер локални избори.”
-ФБ СТАТУС НА ПРЕМИЕРОТ ЗОРАН ЗАЕВ