ДЕЛ ОД КЕЈОТ НА ВАРДАР ДОБИ ЦЕЛОСНО НОВ ИЗГЛЕД, ШИЛЕГОВ: ПО РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ШЕТАЛИШТЕТОТ КАЈ ЖАБАРОТ НА КЕЈ, ПОСТАВИВМЕ И УРБАНА ОПРЕМА

0
254

“Познатото шеталиште кај Жабарот на кејот на Вардар доби нов реконструиран изглед. Најфреквентната патека на овој дел од градот која беше руинирана, небезбедна и не многу достапна за велосипедистите и пешаците конечно ќе добие изглед на модерна и современа патека.

Покрај реконструкцијата на шеталиштето каде што се употреби новата технологија на лиен бетон, на овој потег е поставена и нова урбана опрема, клупи и канти за џебен отпад со што овој дел од кејот доби целосно нов изглед.
Особено сме горди што полека но сигурно овој дел од градот го враќа својот вистински сјај, а скопјани ќе може безбедно и сигурно да се движат, релаксираат и уживаат.”
-ФБ СТАТУС НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ГРАД СКОПЈЕ, ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ 
Shilegov