video

(ВИДЕО) Илија Јованоски : Обезбедуваме енергетско ефикасни фасади за граѓаните

Стоиме пред оваа зграда во населбата „Точила“ и како што може да забележите, објектот е со руинирана фасада. Оваа слика на станбени објекти, чии фасади се распаѓаат не е...
video

(ВИДЕО) ОВОЈ МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ СО БЕМКА Е ОПАСЕН БАТКА, ДОЈДЕ ДУР ВО ПРИЛЕП...

Чест ми е што сум тука да го поддржам Илија, кандидатот за градоначалник. Мислам дека тоа што го почнавме во Декември, имаме сега прилика и шанса да го завршиме со...
video

(ВИДЕО) Божиноски : Со Груевски и Ристески e можна само ера на криминал, корупција...

Почитувани граѓани, Со Никола Груевски и Марјан Ристески е возможна само ера на криминал, корупција, насилство и изолација. Завршува концпетот на „Миле ми текна“, „џабалак плацеви“, „че има пиштење и вриштење“...
video

(ВИДЕО) Илија Јованоски со порака до уметниците : Градиме нов театар-Прилеп седиште на културата...

Почитувани сограѓани, Драги прилепчани, Ја имаме привилегијата да живееме во градот на Блаже Конески, Марко Цепенков, Стале Попов, Благоја Платнар, Благоја Спиркоски – Џумерко и плејада други културни дејци, коишто го...

СО ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈА И РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 60 ГОДИНИ ЦСЛУ

Со панел-дискусија и ретроспективна изложба, ЦСЛУ Прилеп вечерва ќе одбележи 60 години од формирањето. Од 17 часот во библиотеката „Борка Талески“ ќе се одржи панел дискусијата на тема „60 години ликовно...
video

(ВИДЕО) Никола Багески : Марјан Ристески ги прошета сите континенти и не донесе ниту...

Почитувани граѓани, Стоиме пред една од индустриските зони која според многубројните ветувања на Марјан Ристески, требаше да биде полна со фабрики на странски инвеститори. Тоа што фабриките ги нема, значи...

(ФОТО) Шешељовци су опет побјегли јел су НЕВИЃЕНЕ ЛОПУЖЕ!

Кликнете на фотографијата за поголема верзија