СДСМ РАСЧИСТУВА СО ОНИЕ КОИ ШТО ЌЕ ЗЛОУПОТРЕБАТ ФУНКЦИИ, ЗАЕВ: И ДА НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ, ЌЕ ГИ ПОЧИТУВАМ СУДСКИТЕ ОДЛУКИ ВО ВРСКА СО РАШКОВСКИ

0
287

“Пред фактите и Боговите молчат, ако победи аргументацијата на Обвинителството и на Судот, јас можам да не се согласувам, но ќе морам да се поклонам и да ја испочитувам.

Секој што се огрешил пред законот, треба да одговара. Различното со оваа власт е што Законот важи за сите и никој не е заштитен или изземен, без оглед дали станува збор за поранeшниот генерален секретар на Владата. Тоа порано не можеше ниту на сон да се замисли.”
– ФБ СТАТУС НА ПРЕМИЕРОТ ЗОРАН ЗАЕВ