14.4 C
Prilep
Tuesday, February 27, 2024
Home Македонија МУ СЕ БЛИЖИ КРАЈОТ НА БЛЕФОТ НА МИЦКОСКИ ЗА НОВОТО МНОЗИНСТВО: ТАЛАТ...

МУ СЕ БЛИЖИ КРАЈОТ НА БЛЕФОТ НА МИЦКОСКИ ЗА НОВОТО МНОЗИНСТВО: ТАЛАТ ЈА ЗАКАЖА СЕДНИЦАТА ЗА ИНТЕРПЕЛАЦИЈА НА ВЛАДАТА ВО ЧЕТВРТОК ВО 11 ЧАСОТ

0
1965

“Информираме дека во Собранието на Република Северна Македонија е доставено Барање за гласање за доверба на Владата на Република Северна Македонија и истата е архивирана од надлежните служби. Претседателот на Собранието, Талат Џафери, согласно член 215 став 2 од Деловникот на Собранието на Република Северна Македонија, ќе ја свика седницата за поставеното барање за гласање доверба на Влада, а седницата ќе се одржи на третиот ден од денот на поставување на прашањето за доверба на Владата, односно во четврток, на 11 ноември 2021, во 11.00 часот. Според член 215 став 3 од Деловникот на Собранието, рокот за свикување седница почнува да тече наредниот ден од денот на поставувањето на прашањето за доверба на Владата” – се вели во соопштението од кабинетот на Претседателот на Собранието, Џафери.