ГЕРМАНИЈА ОХРАБРУВА ШТО ПОВЕЌЕ ГРАЃАНИ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ, КАНЦЕЛАРКАТА МЕРКЕЛ: ВАКЦИНАЦИЈАТА СЕПАК НЕМА ДА БИДЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНА

0
427

“Германија нема да воведе задолжителна вакцинација против коронавирусот” – рече канцеларката Ангела Меркел.

Посигурно би било да се вакцинираат што повеќе Германци, да се придржуваат до мерките за дистанцирање и со повеќе тестирања да се помогне во спречувањето на четврт бран од коронавирусот.