ГОЛЕМОТО УВО НА ЦРНИ ГРУЈО СЕ РАСПАЃА, КУРТОНОТ ЛУКОВСКИ И КУМАШИН НА МИЈАЛКОВ СИ ЗАМИНУВА ОД ТЕЛЕКОМ

0
1985

Извршниот член на одборот на директори во функција на главен оперативен директор на „Македонски телеком“, Жарко Луковски, ќе ја продолжи својата кариера надвор од компанијата поради завршување на неговиот менаџерски договор заклучно со 30 јуни, информираат од компанијата.

На негово место доаѓа Назим Буши, досегашниот заменик-претседател на одборот на директори на „Македонски телеком“. Тој ќе ја извршува функцијата во временски период до три месеци, почнувајќи од 1 јули 2017 година.

Луковски беше на највисоки раководни позиции во компанијата од 2006 година. Во 2010 година назначен е за главен извршен директор на „Ти-мобајл Македонија“, а во 2015 г. за главен оперативен директор на „Македонски телеком“.