video

(ВИДЕО) Илија Јованоски : Спортско-рекреативен центар кај прилепското езеро и чиста животна средина

Прес конференција на др.Илија Јованоски, кандидат за градоначалник на СДСМ Чистата вода, чистиот воздух и чистата животна средина, значат здравје и живот за сите. Затоа сме на терен и заедно со...

(ВИДЕО) СЕ ПОЈАВИ ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО ОД ИЗЛАГАЊЕТО НА ЗЛАТКО РИСТЕСКИ – ЏЕКЧЕТО ВО СОВЕТОТ...

Кратко сиже на редакцијата од ,,Народен Глас" од излагање на директорот од ЈКП Комуналец Златко Ристески-Џекчето од седница на општинскиот совет на град Прилеп, секако Ристески не го кажал...

(ФОТО ГАЛЕРИЈА) СДСМ во Прилеп преку отворена дебата со граѓаните на претстави ,,Визијата за...

Во рамките на активостите на СДСМ вчера во домот на културата ,,Марко Цепенков" во Прилеп опозициската СДСМ одржа трибина на тема ,,Визијата за Македонија" која впрочем е и новата...

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ПРИЛЕП, ИЛИЈА ЈОВАНОСКИ ОДГОВОРИ НА ЛАГИТЕ ОД КУРТОН ПОРТАЛОТ ,,МАРКУКУЛЕ” ВО ВРСКА...

„Ниту сум избркал, ниту имам намера да бркам некого.Да појаснам за што станува збор. Договорите кои претходниот градоначалник им ги склучил на шеесетина лица, истече на 31 декември. Со...
video

(ВИДЕО) СДСМ Прилеп против родовото насилство

„Жените членки на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, едногласно се спротивставуваме на сите форми на насилство врз жените. Под симболот на сината панделка, започнавме кампања „16 денови женски активизам“ за борба...

(ФОТО) И НА ПОТТРЧКОВЦИТЕ ОД РЕЖИМОТ ИМ ЗБОКТИСА – КУР ОД ЦРНЕЦ ОД БОЦВАНА...

Фотографија снимена од еден на штабовите од ВМРО-ДПМНЕ во Прилеп, очигледно и на неговите поттрчковци им збоктиса од 10 години режим па типацот на фотографијата се одлучил за кур...

Демократски сојуз: Прилепчани бараат откуп на тутунот

На денешната средба со граѓаните во Прилеп  пратеникот Павле Трајанов зборуваше за актуелната политичка состојба, при што нагласи дека имплементацијата на Договорот од Пржино создава почетни услови за градење...

ПРИЛЕПСКИ ИНВЕСТИТОР ВО БОЛНИЦАТА ШЕНДЕТИ ВО ТЕТОВО, ЖРТВА НА ПОЛИТИЧКО-БАНКАРСКИ ИНТЕРЕСИ

Приказната на д-р Адил Мустафа за матните банкарски игри поврзани со изградбата на приватната болница „Шендети“ во Тетово, го предизвика интересот на пошироката јавност. Во насока на појаснување на манипулациите...

(ФОТО) СЕГА Е ВЕЌЕ ГОТОВО, ОНОЈ СО ХИЛТАТА ПОВЕЌЕ НЕ Е ГРАДОНАЧАЛНИК НА ПРИЛЕП,...

Општинската изборна комисија во Прилеп денеска му го додели уверението на новоизбраниот градоначалник на оваа општина Илија Јованоски. По преземањето на функцијата од страна на досегашниот градоначалник Марјан Ристески се...