ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ ТВРДИ: НЕ Е ЛОГИЧНО ЦРВЕНКОВСКИ ДА ФОРМИРА НОВА ПАРТИЈА

0
1030

Премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев ги нарече приказни информациите дека поранешниот претседател и премиер Бранко Црвенковски ќе формира своја политичка партија непосредно пред внатрешните избори во владеачката партија. Сепак Заев ги упати новинарите за тоа да го прашаат Црвенковски, иако не верува дека тој може да биде нешто друго освен СДСМ.

“Претседателот Црвенковски не може да биде ништо друго освен основач на СДСМ и затоа не верувам во вакви приказни дека тој ќе формирал нова партија. Тоа ни е јасно на сите и не е точно, но дефинитивно треба да го прашате него. Тој е еден од основачите на СДСМ, беше премиер, претседател, наш општественик. Шпекулациите се присутни поради новата листа во Охрид од наши докажани социјалдемократи. СДСМ покажа сериозно единство и за време на опозиција и за време на власт” – одговори Заев.