ВЛАДАТА ОДОБРИ ПОМОШ И ЗА ТУРИСТИЧКИТЕ ВОДИЧИ: СЕКОЈ ОД НИВ ЌЕ ДОБИЕ ЕДНОКРАТНО ПО 30 750 ДЕНАРИ

0
178

Владата на денешната седница донесе одлука да се одобрат вкупно 2 460 000 денари за 80 лиценцирани туристички водичи кои ги исполнија условите и критериумите утврдени во јавниот повик.

На туристичките водичи ќе им биде исплатена еднократна финансиска поддршка во висина од 30 750 денари како една антикризна мерка од шестиот пакет.