РАЗУБАВУВАЊЕ НА ПРОСТОРОТ СО ДЕКОРАТИВНИ САДНИЦИ И ГРМУШКИ, ШИЛЕГОВ: НА ПАРТИЗАНСКА ОБЕЗБЕДИВМЕ ПРОСТОР ЗА ПЕШАЦИ И ВЕЛОСИПЕДИСТИ

0
170
Shilegov

“НОВИТЕ СТАНДАРДИ И НА ТРОТОАРОТ ОД ПАРТИЗАНСКА, НА ПОТЕГОТ КАЈ КРОЈАЧ АНГЕЛКОВСКИ

Овој простор порано беше неформален паркинг, а пред 3 години поставивме столпчиња и ги ослободивме пешачката и велосипедската патека од двете страни на живописниот дрворед, а денес е збогатен и со околу 350 декоративни садници и украсни грмушки, а поставен е и систем за полевање капка по капка.”

  • ФБ СТАТУС НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СКОПЈЕ, ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ