9.4 C
Prilep
Thursday, May 23, 2024
Home Интервјуа МАКЕДОНЦИТЕ НЕ ГУБАТ НИШТО СО ВЛЕЗОТ НА АЛТЕРНАТИВА ВО ВЛАДАТА, МЕНДУХ ТАЧИ:...

МАКЕДОНЦИТЕ НЕ ГУБАТ НИШТО СО ВЛЕЗОТ НА АЛТЕРНАТИВА ВО ВЛАДАТА, МЕНДУХ ТАЧИ: ВЛАДАТА ЌЕ БИДЕ СТАБИЛНА ЗА ПРЕГОВОРИ СО ЕУ А АЛИЈАНСАТА НА СЕЛА И ТАРАВАРИ ЌЕ ГУБИ ПОЛИТИЧКА ПОДДРШКА

0
1151

“Кога се прават договори, секој си го толкува договорот како што сака. Мене ми е важно да се знае дека Албанците не добиваат, а Македонците не губат позиции. Некои велат дека Алтернатива зеле многу места, но тоа не е точно. Далеку сме од оној процент што е договорен со Охридскиот договор. Сега имаме стабилна Влада и стабилни институции” – смета Тачи.

“Таравари и неговата партија сега имаат 3 години да се консолидираат оти им остана само Левица. Сега ќе се отвораат поглавја, а за тоа е важно да има стабилна влада. Очекувам Алијанса полека да исчезнува од политичката сцена, а ДПА ќе се враќа, оти јас бев 60-тиот пратеник пред еден месец”- рече Тачи.