ПОРАДИ ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА НА СКОПЈЕ СЕ УКИНУВА ЛЕТНИОТ КАМП ЗА ДЕЦА ОД СОЦИЈАЛЕН РИЗИК, ПОП-ПЕЈАЧКАТА КРИСТИНА АРНАУДОВА НА СВОЈАТА ФАН СТРАНА БРУТАЛНО ЈА ЗАТЕПА АРСОВСКА : ДАНЕЛА Е ТОКМУ ОНА ШТО ОЧЕКУВАВМЕ, ПОЛИТИЧКА ФИГУРА БЕЗ СЕНС И ХУМАНОСТ ЗА ВАКВИ ПРОЕКТИ, И ПРЕПОРАЧУВАМ ДА НЕ МЕША ПОЛИТИКА ВО ХУМАНИТАРНИ ПРОЕКТИ!

0
1351

Драги пријатели, нашиот редовен проект, бесплатениот летен камп за деца во социјален ризик, Шарено лето, кој постои од 2017 година, и каде стотици деца го доживеаа својот прв летен одмор, оваа година за прв пат не е поддржан од Град Скопје.

Неговото оддржување за прв пат е неизвесно.

Можам само да кажам дека ќе дадам се од себе да се одржи овој камп, а на оние кои избришале ваков хуман и потребен проект нека им служи на чест. Мандатите поминуваат, а ние остануваме.

Градоначалничката е токму онаква каква што очекувавме. Политичка фигура која нема сенс за хуманост и вакви проекти. Ќе бидат ова долги три и пол години. Јас само би и препорачала да не меша политика во хуманитарни проекти кои се потребни на овој напатен народ и многу деца….

Секој кој сака да спонзорира летен одмор за едно дете може да ни пише порака!

Ќе најдеме начин заеднички! ❤️
Фејсбук статус на поп-пејачката Кристина Арнаудова.