Цело ВМРО-ДПМНЕ на нозе и МВР со специјалците, Груевски загрижен: Крали Марко останал без тестиси!

0
2076

grujonamrshten2

Во Прилеп во едно јавно претпријатие се чува веќе два месеци споменикот на Крали Марко. При обид да се подигне и постави во центарот на Прилеп се случил распад и тоа во делот каде биле тестисите.

Од Скопје под хитно бил повикан уметникот Жарко Башевски кој констатирал дека нема можност да се санира штетата врз тестисите на Крали Марко и морало пак споменикот да биде пренесен во Скопје.

Како најстрого чувана тајна во утрински часови со придружба не специјалци од Скопје и Прилеп во специјален камион споменикот бил пак вратен во Скопје на поправка на тестиси.

За ова биле ангажирани сите луѓе во општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, директори на јавни претпријатија, градоначалник и цел МВР во Скопје за да операцијата се чува во најстрога тајност.

pad01-9