(ВИДЕО) Полицијата и ЕБР го растурија карневалот во Вевчани, има и приведени цивили по судирот со полицијата

0
87

Вевчанци се обидоа и годинава да останат доследни на традицијата. И покрај забраните за глупирање тие и годинава ги ставија маските. И покрај тоа што вевчанци се обидоа да го направат дефилето, полицијата ги спречи.