(ВИДЕО) ДИРЕКТОРОТ НА ЦУК, АНГЕЛОВ: Вработениот во ЦУК Кратово не повикал хеликоптер и не ги известил надредените за инцидентот и затоа ќе биде казнет!

0
159

Директорот на Центарот за управување со кризи (ЦУК), Стојанче Ангелов најави дека во моментов се работи на воспоставување и имплементација  на повикувачки европски број за помош 112. Ангелов посочи дека на овој број граѓаните ќе ја добијат помошта што им е потребна во моментот, односно пријава на физички напади, сообраќајни несреќи, пожари и медицинска помош.