(ВИДЕО) ДЕМОКРАТИЈАТА ВО МАКЕДОНИЈА Е ВИДЛИВА, ОГРОМЕН БРОЈ НА ПРОФЕСОРИ И ЕКСПЕРТИ ПРИСУТНИ НА ЈАВНАТА ДЕБАТА ЗА ПРЕДЛОГ АМАНДМАНИТЕ ВО УСТАВОТ

0
276

Во Владата на Република Македонија денеска се одржа првата од серијата дебати во рамките на јавната дискусија за нацрт амандманите за уставни измени.

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев се заблагодари за големиот број присутни и за нагласениот интерес за вклучување во јавната дискусија за прашањата што се отворија во Собранието и во јавноста во досегашниот процес на уставни измени.