,,ФОКУС“ ДОЗНАВА ДЕКА СЕ ВРШАТ ПРЕТРЕСИ ВО ДОМОВИТЕ КАЈ ДЕЛ ОД ВРАБОТЕНИТЕ НА СКОПСКА ОНКОЛОГИЈА

0
505

Во моментов се вршат претреси и во домовите кај дел од вработените на скопската Клиника за онкологија, откако претходно инспектори и обвинители упаднаа во болницата, неофицијално дознава „Фокус“.

Според нашите информации, Секторот за економски криминал и корупција на МВР заедно со ОЈО цела вечер се на терен, а во моментот се вршат претреси и во домовите, односно се бараат дополнителни материјали од тоа што претходно можело да се најде на клиниката.

Како што дознаваме, од Онколошката клиника биле одземени компјутери и медицински истории на пациенти.

Откако објавивме дека по серијалот текстови објавен во „Фокус“ поврзани со крадењето скапа биолошка терапија на Клиниката за онкологија, денеска инспектори и обвинители ја „тресат“ клиниката, од Основното јавно обвинителство сооштија дека по нивни насоки, се преземаат дејствија за обезбедување докази.

-По насоки на Основното јавно обвинителство Скопје, со обезбедена судска наредба, од страна на МВР се преземаат дејствија во предистражна постапка за обезбедување докази кои ќе бидат предмет на анализи и вештачење со цел да се испитаат евентуални обележја на кривично дело, велат од ОЈО.

ЗЛОСТОРНИЧКО ЗДРУЖЕНИЕ НА КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА: ДОКТОРИ И СЕСТРИ КРАДАТ ЛЕКОВИ ЗА БОЛНИТЕ ОД РАК, СКАПАТА ТЕРАПИЈА ЗАВРШУВА НА ЦРНИОТ ПАЗАР!

НОВИ СОЗНАНИЈА ЗА КРИМИНАЛНАТА ШЕМА НА ОНКОЛОГИЈА: НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА ДАЛИ СКАПАТА БИОЛОШКА ТЕРАПИЈА СЕ МЕША СО ФИЗИОЛОШКИ РАСТВОР!

МЕТАСТАЗИРА ХАОСОТ НА ОНКОЛОГИЈА: КЛИНИКАТА НАБИЛДА ДОЛГ ОД 20 МИЛИОНИ ЕВРА, ВРАБОТЕНИ КРАДАТ ЦИТОСТАТИЦИ ОД БОЛНИТЕ ОД РАК!