ШИЛЕГОВ: ТУНЕЛИТЕ ПОД КАЛЕ СЕ ОДЛОЖЕНИ НА ОДРЕДЕН ПЕРИОД ПОРАДИ МОЖНОСТА ДА ЗАШТЕДИМЕ 8 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА РУШЕЊЕ ОБЈЕКТИ НА ТРАСАТА

0
525

– Тунелот под кале и мостот на Вардар ќе се градат, но го одложивме проектот поради можноста да им заштедиме на Скопјани 8 милиони евра колку треба да се дадат за рушење на објекти на трасата, но го чекаме новиот ДУП на Центар со кој ќе може трасата малце да се измести и тие пари да се заштедат, секогаш внимавам со народните пари и подобро да се почека и да се заштеди голема сума на пари кои потоа ќе ги искористиме за други проекти…

Градоначалникот Шилегов на новинарско прашање пред некој ден прашан за тунелите под калето проект кој тој го вети пред да стане градоначалник.