СИМОВСКИ: ДОСЕГА ИЗБЕГНУВАМЕ ДА ГИ КАЗНУВАМЕ ТИЕ РЕТКИ ШТО НЕ САКААТ ДА СЕ ПОПИШАТ, ОСТАВАМЕ ДА СЕ ПРЕДОМИСЛАТ, НА КРАЈ ЌЕ МОРА ДА ГИ КАЗНИМЕ 300 ЕВРА ПО ЧЛЕН НА СЕМЕЈСТВО

0
241

– Тие што не сакаат да се попишат се многу малку, минорни се бројките, избегнуваме да ги казнуваме, оставаме да се предомислат, повеќето и се предомислуваат, но на крај ако некои од нив не се предомислат ќе мора да им дадеме прекршочни казни од 300е по член на семејство.

Шефот на ДЗС, Апостол Симовски на ТВ 24.