(ФОТО) Општина Центар го прослави 38-от роденден

0
1763

Den-na-Opstina-Centar-3.11-1-640x320

Општина Центар денеска го прослави 38-от роденден. Сите желби и заложби на градоначалникот Андреј Жерновски, се Центар да биде зелена, модерна и чиста општина.

Дваесет и еден најталентиран и најдобар ученик добија стипендии од општината, а наградени беа и учениците на конкурсот за најдобра фотографија, ликовен цртеж и литературен состав.

“Општина Центар ќе продолжи да ги наградува младите таленти, бидејќи тие се нашата иднина. Она што е најважно за сите е да ја сакаме општината“, рече градоначалникот Андреј Жерновски, на прославата по повод Денот на општината, која се одржа денеска во основното училиште “Димитар Миладинов“.

Роденденот на општината беше и повод за потсетување на сработеното и на најзначајните проекти кои ја одбележаа изминатата година: отворање на новата, најсовремена и најголема градинка во Македонија, “Кочо Рацин“; изградба на нови детски игралишта; отворање на “Боемската Улица“, реконструкција на улици и тротоари, проектите “Цел Центар на Точак“ и “На одмор сум, во Скопје сум – општина Центар.

Den-na-Opstina-Centar-3.11-19 Den-na-Opstina-Centar-3.11-14 Den-na-Opstina-Centar-3.11-11 Den-na-Opstina-Centar-3.11-6 Den-na-Opstina-Centar-3.11-5 Den-na-Opstina-Centar-3.11-4 Den-na-Opstina-Centar-3.11-3