Спасов: Кога Героски ја зборува вистината?

0
381

На својата феjсбук страница денес Геровски во одговор на некои прашања пишува:

„Oд вечерта пред првото апсење за “Империја” до денес со Орце Камчев се имам видено на кратко два пати и немаме разговарано ни за “Империја” ни за “Рекет”.

Но во неговата колумна објавена на 15 јули под наслов Ексклузивно: Сведокот две години бескрупулозно рекетиран но храбро решил рекетарите да ги врзе во крпче„ тој пишува.

„На мое инсистирање да ми каже кој, според него, стои зад овој случај на милионски рекет, човекот ме убедуваше дека тука нема политичка заднина или режија од сегашната влада, туку во целост станува збор за игра на поединци, рекетари, обвинители и судии.

– Мојата единствена намера е да ја санирам штетата што ми беше нанесена со монтираниот случај и негативните последици врз мојата лична репутација и врз бизнисот. Бев спремен за ова да проговорам и порано, но беше неопходно да се случат две битни работи: рекетарските притисоци да се документираат со непобитни докази, што е сторено, а јавноста самата да се увери во вистинскиот неморал на овие рекетари и на нивниот ментор обвинител – ми рече жртвата.

Хм. Ем не разговарал ем разговарал и на негово инсистирање човекот го убедувал.

Фејсбук статус на Ѓорѓи Спасов