GOOGLE PLAY ЈА ДОБИВА ДОЛГООЧЕКУВАНАТА ПРОМЕНА КОЈА СЕ ОДНЕСУВА НА ПРЕГЛЕДИТЕ НА АПЛИКАЦИИТЕ ВРЗ ОСНОВ НА ПРЕГЛЕДИ

0
482

Google овозможи интересни промени во својата продавница за апликации, а тие се однесуваат на прегледите на апликациите.

Така, во иднина на корисниците на Google Playstore известувања кои нагласуваат дека апликациите се рангирани врз основа на прегледи од луѓе кои користат ист тип на уред како и корисникот што ја бара апликацијата.

Треба да се напомене дека промените на Play Store ќе бидат подредени по тип на уред, но нема да има сортирање по одреден модел на уред.

Новата опција особено ќе им одговара на корисниците на флексибилни, односно на виткање телефони и таблети, чија популарност се зголемува.