РАШКОВСКИ ДО РУСКОВСКА: КАЖЕТЕ И ИСКРЕНО НА МАКЕДОНСКАТА ЈАВНОСТ – ДАЛИ СЛУЧАЈОТ “СОФТВЕРИ” ПРОТИВ МЕНЕ ГО ОТВОРИВТЕ ЗА ДА МОЖЕ СО НЕГО ДА УЦЕНУВАТЕ ДА ВЕ ИЗБЕРАТ ВО РЕПУБЛИЧКОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО, А ВНУКОТ ВО ВИШОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО, А НЕ ОБРАТНО КАКО ШТО ТВРДИТЕ ВО ВАШЕТО ИНТЕРВЈУ?

0
439

Основните правила на комуникацијата налагаат дека: Секој човек има име и презиме Секој настан има време и место Секое опишано дејствие има причина и последица. Од овие правила произлегува дека секој оној кој нема одговор на овие три прашања својот исказ може да го сведе само во категоријата на шпекулација и манипулација. Не заради себе, туку заради јавноста која веќе две години ја труете со овој тип на обраќање кон неа вие мора да дадете одговор: Кој со име и презиме Ви понудил да станете заменик јавен обвинител и вашиот внук да биде избран во Вишото јавно обвинителство во замена за тоа да ја сопрете истрагата за случајот “Софтвери”, кога тоа се случило и на кое место и најбитно ако тоа се случило што е причината за тој настан, а уште повеќе зошто после речиси 2 години Вие дури сега кога Ве суспендираа комплет зборувате за истиот?

Ваквото Ваше синоќешно излагање е одраз на она како обвиненијата ги пишувате – без кој, што, и како направил. Се осеќавте, а и бевте во даден период моќни да придобиете јавност и притиснете судски одлуки само на база на тоа дека Вие така сметате. Како и во обвиненијата, така и во гостувањето на телевизија, фали општата логика. Еве зошто:

АПСУРД 1 – Велите “Ми беше понудено да ме изберат за заменик републички обвинител …” ВАКВА ПОЗИЦИЈА СОГЛАСНО ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО НЕ ПОСТОИ. Постои јавен обвинител кој го заменува Републичкиот јавен обвинител во случај на отсуство, но тоа е веќе сосема друго, Тоа Вие би требало подобро да го знаете од мене