ВАСКО ЕФТОВ : МИЦКОСКИ САКА ДА ОСТАНЕ МИНИСТЕР ЗА ОПОЗИЦИЈА ЗА ДА БИДЕ ВАЖЕН, НЕГО НЕ МУ СЕ РАБОТИ ПА ЗАТОА НЕ САКА ДА БИДЕ ПРЕМИЕР!

0
717
  • Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ имаат 40 градоначалника, можете ли да претпоставите колку пари се 40 општини кои ги раководи Христијан Мицкоски?!Може ли да претпоставите секој ден да шета во една Општина, да му даваат ручеци, да го честат, тој нешто таму да кажува, тој е важен, учествува на лидерски средби, ја кочи државата или ја одблокирува државата, се од него да зависи, па тоа е сонот на Мицкоски, ништо да не работи, а се во државата да зависи од него.

    За тоа да може да го оствари него не му треба власта, му треба да остане во Белата палата. За да го срушите Мицкоски треба пуч да му направите во Белата палата, а не да не му дозволите да дојде во Република Македонија.

    Бидејќи тоа го знае и самиот Мицкоски, во оној момент кога тој ќе дојде на власт, ако некогаш дојде на власт, тоа ќе биде почетокот на неговиот крај бидејќи сите негови слабости, неработливост, верување во некои конспиративни теории, задкулисни игри значи типично вмровско размислување и влегувате од сплетки во сплетки тогаш тие сплетки ќе ви се удрат во лице.

    Затоа Христијан Мицкоски многу повеќе сака да остане лидер на опозицијата и за да биде министер за опозиција отколку да биде премиер на македонската Влада.

Васко Ефтов во ,,Во центар”.