КОМЕСАРОТ ЗА ПРОШИРУВАЊЕ, ВАРХЕИ: ЌЕ ВИ ДАДЕМЕ 120 000 ВАКЦИНИ КОИ ЌЕ ГИ ПЛАТИ ЕУ!

0
672

– Освен овие 5000 вакцини кои ги донесовме денеска, во наредните денови ќе ви донираме и 120 000 вакцини целосно платени од ЕУ со тоа сакаме да ви покажеме дека ЕУ за грижи за земјите од западен балкан.

Оливер Вархеи, комесар за проширување на ЕУ на пресот во салата Борис Трајковски.