ДИРЕКТОРОТ НА БЈБ САШЕ ТАСЕВСКИ ЈА ОТЕПА КОРУПЦИЈАТА ВО ЗЕМЈАВА, ЗАПЛЕНЕТИ СЕ 150 КИЛОГРАМИ МАРИХУАНА

0
692

Како што објави редакцијата Охридскај големата заплена на опојна марихуана по добиени оперативни сознанија на директорот на БЈБ Сашо Тасески, истиот во строга тајна координација со раководителите на РЦ Запад пресретнат е пловен објект – глисер кај месноста Сатеска – устие на реката Сатеска во Охридско Езеро.

Од поставената заседа од страна на езерската полиција од една страна и припадници на криминалистичката полиција пресретнат е пловен објект – глисер во кого се пронајдени 150 кг опојна дрога марихуана. Се преземаат додатни оперативни мерки за пронаоѓање на сите лица кои се инволвирани во нелегалниот транспорт на опојни дроги преку Охридско езеро.

Оваа акција претставува уште една смела акција на директорот на БЈБ, за расчиствање со наркоклановите во РСМ  и да се стави точка  во нелегалните активности каде што се вртат стотици милиони евра, а покасно истите средства преку купување на некретнини се перат и наркоклановите постануваат газди на државата.

Извор : ОхридСкај – Фотографии, Народен Глас.