АЦО ИНФОМАКС : МИЦКОСКИ И ВМРО-ДПМНЕ ШЕСТ ГОДИНИ СЕ ВО ФИЛМ ДЕКА СЕ НА ВЛАСТ, ДЕЛАТ ФУНКЦИИ, ТЕНДЕРИ, МЕСТАТ ЛУЃЕ, СЕ МОЛАТ ПО СУДОВИ ДА ИМ ПОМАГААТ, СЕ ЗАКАНУВААТ НА НЕПОСЛУШН ЧЛЕНСТВО, ЗАМИСЛЕТЕ ИГОР ЈАНУШЕВ СО ШОФЕР И СЛУЖБЕНО ВОЗИЛО, ШОФЕРОТ ГО ЧЕКА А ОВОЈ НА КОКТЕЛ! КОЈ СИ ТИ БЕ ДРУГАР?! ВО КОЈ ФИЛМ ВЛЕГУВАТЕ БЕ?! КАЈ СЕ НАОЃАТЕ БЕ?!

0
461
  • ВМРО-ДПМНЕ се однесуваат како да се на власт, тие не се однесуваат никогаш како да биле опозиција, делат функции, тендери, местат луѓе, се водат по судови, молат луѓе да им средуваат по судски инстанци, се закануваат по народ, по членство што според нив не е послушно. Влезени се во еден филм дека се веќе власт, и така е шест години каде се влезени во филм дека се на власт.

    Се возат со службени коли, одеа по настани со обезбедувања, замислете Игор Јанушев доаѓа со службено возило, шоферот го чека а овој на коктел. Кој си ти бе другар?! Во кој филм влегувате бе?! Кај се наоѓате бе?!

Александар Митовски во ,,Инфомакс”.