МЕГА СКАНДАЛ, БОЖИНОВСКИ : Криминалци седат во канцеларија на министерот за правда и сами потпишуваат документи!

0
301

Претседателот на РМ, Ѓорѓе Иванов, ,,амнестира,, криминалци (тоа и ЦРВЕНКОВСКИ го работеше!). Се прашувате зошто се случуваат вооружени пресметки во ДУИ. Еве одговор:

11825135_10203535766155376_3984676777101684941_n1-540x405

Криминалцни, рекетари и убијци комотно седат во канцеларија на министерот за правда и своерачно делат правда. Сами потпишуваат документи. Резултат е крв на улиците, по ресторани, пицерии и на слични места. На сликите кои ги објавувам ЕКСКЛУЗИВНО, се гледа како УСАМЕ СУЛЕЈМАНИ, возач на министерот за правда Блерим Беџети, седнат во неговиот министерски кабинет потпишува и удира печат на документи за амнестија на негови пријател, кој исто така е дел од обезбедувањето на министерот. УСАМЕ СУЛЕЈМАНИ е внук на поглаварот на ИВЗ Сулејман Реџепи.

11800118_10203535766275379_6219872767262174388_n1-406x540

На сликите се гледа дека предметот се однесува на амнестија на лицето Јакупи Салуш Зејди, вмешен во вооружена престрелка во Кондово помеѓу групата на Блерим Беџети и Рафиз Алити (Командант Мсуси). После престрелката, откако е пуштен од болница, Зејди Јакупи заедно со внукот на поглаварот Усаме Сулејмани, спроведоа вооружена акција за враќање на реисот Реџпи во ИВЗ од каде беше избркан неодамна од страна на генералниот секретар и скопскиот муфтија.

11796185_10203535766715390_8223665759269208272_n1-405x54011694889_10203535766475384_7599186091834473614_n1-405x540 11247970_10203535766235378_5938782815302093050_n1-406x540