БОЧВАРСКИ : ИЗГРАДБАТА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ КОРИДОР 8 И МОДЕРНИЗАЦИЈА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ СИСТЕМ Е ПРИОРИТЕТ НА ОВАА ВЛАДА ЗА ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ НА ЗЕМЈАТА

0
840

Изградбата на железничкиот Коридор 8, како и модернизација на железничкиот систем е приоритет на Владата поради забрзан економски развој на земјата.

Денес остварив средби со двајцата директори на железничките компании Железница Инфраструктура и Железница Транспорт, Локвенец и Палоши каде разговаравме за изградбата на пругата кон Република Бугарија, унапредување на железничкиот сообраќај и решавање на прашањата кои се наметнуваат во секојдневното функционирање на двете претпријатија.

Фејсбук статус на министерот за транспорт и врски Благој Бочварски.