ПРОСТО НЕВЕРОЈАТНО : МИЛЕНКО И МАКЕДОНСКИ МАНИФЕСТ ПРОДОЛЖУВААТ ДА ФРЛААТ ДРВА И КАМЕЊА ПО ГРУЕВЦИ, ГИ НАРЕКУВААТ ПРЕДАВНИЦИ?!?!

0
1592

Уште една колумна на Стефан Влахов Мицов објавена на порталот на Миленко, Дудинка во која Груевци повторно се наречени предавници?!?! Еве еден дел од колумната:

СЕГАШНАТА ОПОЗИЦИЈА ПРАВИ СЕ ЗА ДА МОЖЕ ВЛАДЕЈАЧКИТЕ ПАРТИИ ДА ГИ ПРОТУРКААТ, КАКО КАПИТУЛАНТСКИОТ ДОГОВОР СО БУГАРИЈА,ТАКА И ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ (ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈАТА) И МЕНУВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКОТО ИМЕ.

Тоа го прави,за да стекне доверба кај неофашизмот и кога сегашната влада ќе се истроши заради предавничките одлуки, ВМРО-ДПМНЕ да се врати на власт. Тогаш, како и во 2006 г., СДСМ ќе биде обвинета. Овојпат, за кантонизацијата на Македонија, но ВМРО-ДПМНЕ нема да преземе ништо. Инаку, уште во 2006 г. ќе ги суспендираше и Законот за територијалната поделба и Рамковниот договор.

Со еден збор, политичките табли СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ си ја предаваат штафетата по предавство, но си играат „добар„ и „лош„ полицаец, „вистински„ и „наводни„ патриоти, додека им служат на странските окупатори. Зошто пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не го објавија договорот со Бугарија кога го видоа на затворената седница? Наместо тоа, сега бараат отворена седница за дискусии, а времето тече. ПРИТОА, УШТЕ ПРЕД ЗАТВОРЕНАТА СЕДНИЦА ТОЈ ИМ Е ПОЗНАТ БАРЕМ ПРЕКУ СТРАНСКИТЕ АМБАСАДИ. СЕКАКО, И ТОЈ ДОГОВОР И ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ И МЕНУВАЊЕТО НА ИМЕТО МОЖАТ ДА БИДАТ СПРЕЧЕНИ ДУРИ САМО ОД ПАРТИЈАТА ВМРО-ДПМНЕ.

НО, НЕ ОДЛУЧУВА ПАРТИЈАТА, Т.Е. ЧЛЕНСТВОТО, ТУКУ ПОЛИТИЧКАТА ТАБЛА ВМРО-ДПМНЕ. ТАА ВРХУШКА НЕМА ВРСКА СО СВОЕТО ЧЛЕНСТВО НИТУ КАКО СОЦИЈАЛНА ПОЛОЖБА, НИТУ КАКО ПРИВАТЕН И НАРОДЕН ИНТЕРЕС. ТОА ГО ПРИЗНА НЕ ЕДНАШ И САМИОТ ГРУЕВСКИ ДЕКА ЧЛЕНОВИТЕ БАРАЛЕ РАДИКАЛЕН ОТПОР, ВИЕТНАМСКО СЦЕНАРИО И СЛ., НО ТОА НЕ ОДГОВАРА НА ПАРТИСКИТЕ ФОТЕЛЈАШИ.