ПРАТЕНИЧКАТА НА ВМРО-ДПМНЕ И ШЕФИЦА НА УНИЈА НА ЖЕНИ НА ВМРО-ДПМНЕ, ДАНИЕЛА РАНГЕЛОВА СО БОМБАСТИЧНО ИНТЕРВЈУ ЗА ПОРТАЛОТ ,,ПРИЗМА” : ВМРО-ДПМНЕ Е ИЗОЛИРАНА ПАРТИЈА БЕЗ ИДНИНА, ОТКАКО ГЛАСАВ ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ СЕ КРИЕВ СО ФАМИЛИЈАТА НА ТАЈНИ ЛОКАЦИИ ПОРАДИ ЗАКАНИ ПО ЖИВОТ!!!

0
1520

Имавме повеќе неуспешни обиди за интервју со актуелната претседателка на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ, која го извршува вториот пратенички мандат во Собранието. Кај неа постојано се наѕираше колебање дали треба или не треба да проговори во јавноста по оставката на поранешниот премиер и лидер на партијата, Никола Груевски, дали треба да зборува отворено за судскиот процес, каде што е една од обвинетите за насилството во Општина Центар, но и за моменталните непрецизни позиции на партијата во однос на референдумот и Договорот од Преспа.

По повеќе разговори, Рангелова се согласи на прашањата да ни одговори писмено, а иако вообичаено е БИРН да ги прави интервјуата на директни средби, во случајов направивме отстапка поради фактот што ретки се пратениците од опозициската партија кои во последниов период се охрабруваат да направат чекор поинаков од мислењето на лидерот, како на пример да гласаат на референдумот на 30 септември, а уште помалку се тие што отворено признаваат дека најголемата опозициска партија се соочува со проблеми во функционирањето.

Целото интервју може да го прочитате ОВДЕ