ЗГОЛЕМЕНО Е ТЕМПОТО НА ДНЕВНА ВАКЦИНАЦИЈА, ДА СПАСИМЕ ЧОВЕЧКИ ЖИВОТИ ОД НОВИОТ БРАН, ФИЛИПЧЕ: ВАКЦИНАЦИЈАТА Е ЕДИНСТВЕН НАЧИН ЗА ДА СТАВИМЕ КРАЈ НА ПАНДЕМИЈАТА

0
338
Filipce

Ова темпо мора да го задржиме. Имаме одлично поставен систем и капацитети за вакцинација, потребна е само свест и совест кај граѓаните. Нов бран е се’ поизвесен, тој не одбегна многу европски земји, веројатно нема да не одбегне ни нас.

Само од нас зависи дали ќе го пречекаме вакцинирани во што поголем процент, ќе го ублажиме и ќе спасиме човечки животи. Барам максимална одговорност, но пред се’ поддршка и вклученост. Ширете ја пораката дека вакцинацијата е единствен начин да ставиме крај на пандемијата. Разговарајте и убедете ги оние кои сеуште се двоумат затоа што веќе е научно докажано и проверено – вакцините функционираат. Тие се безбедни и спречуваат хоспитализација или смрт од Ковид.

-ФБ СТАТУС НА МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, ВЕНКО ФИЛИПЧЕ