ЖЕНА МУ МОРА ДА МУ Е ЉУБОМОРНА ПРЕМНОГУ, НОВ АВТОГОЛ НА МИЦКОСКИ: ЗАСПИВАМ И СЕ БУДАМ СО МИСЛИ ПОВРЗАНИ СО ЗАЕВ

0
884

На четвртата годишнина од доаѓањето на власт на Зоран Заев, лидерот на опозицијата, Христијан Мицкоски, изјави дека од тој ден Македонија секој ден губела и дека сега народот живеел најтешко во 30-те години независност. Тој изјави дека најголема одговорност за смена на власта била кај опозицијата и со таа одговорност наводно заспивал и се будел и ќе продолжел да се бори.

Според Мицкоски, владата на Заев ги урнала стандардите во политиката, ненормалното станало нормално, никој повеќе не очекувал од Владата да решава проблеми, туку секојдневна била борба барем да не создавал нови проблеми.

“И најважно од тоа е ако треба во кратки реченици да се опише ова четиригодишно владеење би кажал имаме четири години украден живот, украдоа четири добри години од животот на секој еден граѓанин, ги празнат џебовите на народот, но ја крадат и правдата заменувајќи ја со неправда. Четири години хибриден режим на мафијата на власт” – рече тој денеска на прес-конференција.