ЗА БЕЗБЕДЕН ОБРАЗОВЕН ПРОЦЕС НАЕСЕН, МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО: ОД ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОСНОВНИТЕ И СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА

0
202

“Од понеделник ќе се вакцинираат вработените во основните и средните училишта во државата Овој процес на имунизација на наставниот и ненаставен кадар вработен во образованието, како дел од критичната инфраструктура го спроведуваме за реализација на воспитно-образовниот процес со физичко присуство на учениците во учебната 2021/2022 година” – соопшти Министерството за здравство.

Потоа ќе се распоредат термини за вакцинација и на вработените во високообразовните институции.