YOUTUBE ЕКСПЕРИМЕНТИРА СО ДОДАВАЊЕ ИГРИ НА ПЛАТФОРМАТА

0
357

Мејл испратен до вработените на Google ги поканува да учествуваат во фазата на тестирање на понудата на YouTube, позната како Playables. Сега Google официјално објави дека YouTube тестира видео игри што може да се играат на платформата.

Според блогот на Google, YouTube се впушта во видео игри како најнова експериментална понуда. Платформата додава нов дел Playables во кој ќе има игри што ќе можат да се играат и на десктоп и на мобилен.

Воведувањето на игри првично е ограничено на мал број корисници на YouTube.. Еден од првите наслови е „Stack Bounce“, 3D игра со отскокнување со топка која бара добро темпирани кликања за да се пробијат прстените. „Stack Bounce“ веќе постои на услугата за мини игри на „Google GameSnacks“.

Google вели дека корисниците можат да видат дали имаат пристап до новиот дел за игри на Playables, барајќи го веднаш до нивните стандардни видео прикази на YouTube. Овој додаток на игри на YouTube го продолжува проширувањето на платформата во многу форми на забава, вклучувајќи кратки видеа, долгометражни филмови, музика, телевизиски услуги, подкасти и многу повеќе.

Најновиот извештај покажува дека YouTube развива нов начин за пребарување песни преку потпевнување или пеење.

Извор : Конект.МК