Windows 10 доби 10-ка од корисниците

0
872

Вкупно 92% од корисниците кои го инсталирале новиот оперативен систем Windows 10 на своите уреди се задоволни од него, покажале резултатите од анализата спроведена од истражувачката компанија Брендвоч.

win10windowsstartscreen-4-2000x11260

Само 8% од корисниците, кои го инсталирале новиот оперативен систем, жалат затоа што преминале на него.

Анализата се спроведува и понатаму за да можат да ги анализираат и функциите кои најмногу им се допаѓаат на корисниците.