WHATSAPP ДОБИВА УШТЕ ЕДНО ПОДОБРУВАЊЕ ШТО ЌЕ ГИ ИЗРАДУВА КОРИСНИЦИТЕ

0
425

Добри вести пристигнаа за корисниците на WhatsApp, бидејќи оваа популарна апликација конечно поддржува испраќање видеа со висока резолуција.

Поддршката за HD видео полека стигнува до сите корисници, а уредите кои користат оперативни системи iOS и Android ќе ја добијат.

Благодарение на новата функција, корисниците ќе можат да споделуваат видео клипови со резолуција од 720p, што е зголемување од претходната единствена опција од 480p.

За да испратите HD видео, треба да го притиснете новото копче HD на горниот дел од екранот, а потоа да потврдите дали сакате да го споделите видеото во стандарден квалитет или HD, односно резолуција 480p или 720p. На корисникот ќе му се прикаже и големината на видеото, па тој врз основа на тие информации може да ја избере саканата опција.

Како и со HD фотографиите, сите фотографии и сите видеа, HD клиповите споделени преку WhatsApp се заштитени со шифрирање од крај до крај. Примачот на HD видеото ќе ја види ознаката HD на него.