ВЛАДАТА ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА СТРАТЕШКА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ЕНЕРГЕТИКАТА: ФРАНЦУСКА ФИРМА ЌЕ ИНВЕСТИРА 270 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА СОЛАРЕН ПАРК СО КАПАЦИТЕТ ОД 350-400 MW

0
1132
На денешната седница Владата донесе Одлука за утврдување на статус на стратешки инвестиционен проект за соларен парк.
Станува збор за инвестиција за изградба на “Соларен парк Стипион” вредна 270 милиони евра, кој ќе го реализира Akuo Energy Sas Paris од Франција, со капацитет од 350-400 мегавати.