ВАКЦИНАЦИЈАТА ЌЕ НАПРЕДУВА БЕЗ ЗАСТОИ, ФИЛИПЧЕ: ЗА ОВАА НЕДЕЛА ДОБИВМЕ И НОВИ 10530 ДОЗИ ФАЈЗЕР

0
521

“Денеска пристигнаа нови 10 530 дози од вакцината на производителот Фајзер од кои 5850 се преку директни преговори со производителот, а 4680 дози кои ЕУ ги обезбедува како помош преку трилатерални договори во рамките на програмата Тим Јуроп (Team Europe). Оваа програма за поддршка во снабдувањето вакцини за Западен Балкан ја координира Австрија. Количините на вакцини постојано се дополнуваат, апелирам сите граѓани да се пријават за вакцинција на www.vakcinacija.mk”

  • ФБ СТАТУС НА МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, ВЕНКО ФИЛИПЧЕ