Д-Р ПЕРИШИЌ: ТАТКОТО НА ВЛАТКО ЃОРЧЕВ НЕ ПАДНАЛ ВО КОМА ПОРАДИ ВАКЦИНАТА

0
696

Директорот на Универзитетскиот клинички центар во Ниш, Зоран Перишиќ изјави дека денеска состојбата на 73-годишниот пациент од Македонија, кој е во кома по примањето на вакцината во Ниш и натаму непроменет.

“Анализите покажаa дека неговата ситуација не е последица на примени вакцини” – рече д-р Перишиќ за агенција Бета.

Лекарите за неговата ситуација ја елиминираа и вакцината и срцевите проблеми затоа што е направена коронографија и проверената ситуација на четирите бајпаса кои пациентот ги има од порано.

Се работи за таткото на пратеникот Влатко Ѓорчев, д-р Анѓелко Ѓорчев.