ШВАЈЦАРИЈА ЈА ЗАЈАКНУВА СОРАБОТКАТА СО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СЛЕДНИТЕ 3 ГОДИНИ, ЗАЕВ: БЛАГОДАРНИ СМЕ ЗА НАЈАВЕНИТЕ ПРИОРИТЕТИ УТВРДЕНИ ВО ШВАЈЦАРСКАТА ПРОГРАМА

0
165
Svajcarija

“Програмата за соработка на Швајцарија со Северна Македонија 2021-2024 година е израз на нивната силна пријателска посветеност да ја продолжат континуираната и искрена поддршка за нашата земја.

Во мое име и во име на Владата, сакам да пренесам искрена благодарност за грижата и приоритетите утврдени во Програма, кои се важни за нашиот натамошен развој и за благосостојбата на сите граѓани, како што се борбата против корупција и сивата економија, дигитализацијата и климатските промени.”
-ФБ СТАТУС НА ПРЕМИЕРОТ ЗОРАН ЗАЕВ