СОВРЕМЕНИ ОБРАЗОВНИ УСЛУГИ, ЦАРОВСКА: ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО НАПРЕДУВА

0
222

“Успешно се дигитализирани услугите за нострификација на диплома за високо образование, за аплицирање за стипендија, а дигитализирано е и аплицирањето за финансирање на проекти за реновирање на училишни објекти” – информираат од Министерството за здравство.

Граѓаните, учениците и студентите, локалните самоуправи веќе нема потреба да доаѓаат во министерството туку тоа можат да го направат електронски. Со тоа во период на пандемија се влијае и на зачувување на јавното здравје.