ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ НА СРЕДБА СО ИТАЛИЈАНСКАТА МИНИСТЕРКА ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ЛАМОРЏЕЗЕ: ПОТПИШАН Е МЕМОРАНДУМ ЗА ЗАЕДНИЧКА БОРБА ПРОТИВ КРИМИНАЛОТ И КОРУПЦИЈАТА

0
911

“Почетокот на преговорите е значаен и за Северна Македонија и за ЕУ. Министерката за внатрешни работи на Италија, Лучана Ламорџезе, пренесе силна поддршка од 🇮🇹 за почеток на преговорите на 🇲🇰 со 🇪🇺 и уверување дека ќе продолжат со заложбите за успех на овој процес.

На денешната средба ги потврдивме добрите односи помеѓу нашите две земји во областа на образованието, економијата, културата, одбраната, а и дополнително ги унапредуваме преку најавеното потпишување на Анти-дрога меморандумот за разбирање, што ќе придонесе во зајакнувањето на заедничката борба против криминалот и корупцијата.”

-ФБ СТАТУС НА ПРЕМИЕРОТ ЗОРАН ЗАЕВ