ПО СИНОФАРМ, СЗО ЈА ОДОБРИ ЗА УПОТРЕБА И ВТОРАТА КИНЕСКА ВАКЦИНА СИНОВАК

0
341
World Health Organization leaders at a press briefing on COVID-19, held on March 6 at WHO headquarters in Geneva. Here's a look at its history, its mission and its role in the current crisis.

Светската здравствена организација (СЗО) ја одобри кинеската вакцина Синовак за итна употреба. Ова е сигнал до националните регулатори дека и оваа втора кинеска вакцина е безбедна за употреба.

Исто така овој потег дава можност оваа вакцина да биде вклучена во програмата Ковакс за дистрибуција на вакцини во сиромашните земји.

На почетокот на овој месец СЗО ја одобри Синофарм.