-6.7 C
Prilep
Thursday, December 2, 2021
Home Македонија ОПШТИНА ЧАИР ПРЕНАМЕНИ ФИНАНСИИ ЗА ПОДДРШКА НА СЕМЕЈСТВАТА НА ЗАГИНАТИТЕ ВО АВТОБУСКАТА...

ОПШТИНА ЧАИР ПРЕНАМЕНИ ФИНАНСИИ ЗА ПОДДРШКА НА СЕМЕЈСТВАТА НА ЗАГИНАТИТЕ ВО АВТОБУСКАТА НЕСРЕЌА ВО БУГАРИЈА, ВИСАР ГАНИУ: САКАМЕ ДА ИМ ЈА УБЛАЖИМЕ БОЛКАТА НА СИТЕ КОИ ШТО ИЗГУБИЈА ЧЛЕНОВИ ОД СЕМЕЈСТВАТА

0
204
Советот на Општина Чаир на вонредна седница одлучи да им додели парична помош на семејствата кои загубија нивни членови во трагичната несреќа во Бугарија.

Советот едногласно ја одобри одлуката за пренамена на средствата предвидени за украсување на општина Чаир за семејствата на загинатите во трагичната несреќа во Бугарија.

“Се надеваме дека со овој наш денешен чин ќе придонесеме во ублажување на болката на членовите на семејството кои ги загубија своите роднини во трагичната несреќа. Нека им е лесна земјата на оние што ги загубија животите, а нивните роднини, пријатели, колеги нека живеат и нека се сеќаваат на нив” – изјави градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу.