ОБНОВАТА НА КЛИНИКИТЕ ПРОДОЛЖУВА, ФИЛИПЧЕ: РЕНОВИРАНА Е УРГЕНТНАТА АМБУЛАНТА НА ГАК

0
1135

“Реновирана и пуштена во употреба е ургентната амбуланта на Клиниката за гинекологија и акушерство.

Оваа амбуланта дневно опслужува 50-60 жени за различни ургентни состојби.

Опремена е со нови ЦТГ апарати, нов стол и сега амбулантата има пријатен амбиент.”

– ФБ СТАТУС НА МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ВЕНКО ФИЛИПЧЕ